Za varnost naše glave pri vožnji s kolesom oz. motorjem je pomembna čelada. Za demonstracijo, zakaj uporabljati čelado in kako jo pravilno uporabljati se uporablja več pripomočkov, ki so podprti s sloganom bistro glavo varuje čelada.

Maketa človeške glave, ki je opremljena z motoristično ali kolesarsko čelado, služi temu, da predstavlja koliko realno tehta človeška glava s čelado pri hitrosti 25 km/h (teža je približno 50 kg). Obiskovalci lahko poizkusijo dvigniti glavo in se prepričajo o njeni teži.

S pomočjo kolesarske in motoristične čelade prikazujemo pravilno uporabo le te, opozarjamo, da mora biti tesno ob glavi in dovolj trdno pritrjena…

Na polovico prerezana motoristična čelada prikazuje kako je čelada sestavljena, kaj se skriva v notranjosti.

Čeladica z jajčkom prikazuje kaj pomeni čelada za glavo in kako jo zavaruje. Se pravi jajce pritrdimo v čeladico pravilno, pasove dovolj trdno zategnemo in jajce spustimo iz približno 40 centimetrov. Jajce pri tem ostane nepoškodovano. Drug primer je, če jajce slabo zategnemo, jajce pri trku poči. Če pa jajce spustimo na tla brez vsega pa se jajce razbije. Enako je s človeško glavo če ne uporabljamo čelade.