Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletne strani AVP-RS.SI. Skrbnik spletne strani je Javna agencija RS za varnost prometa.

Uporabo spletne strani želimo približati najširšemu krogu uporabnikom, zato jo oblikujemo tako, da je prilagojena za uporabo slepim in slabovidnim, gluhim, ljudem z disleksijo in uporabnikom z motnjami razumevanja.

Stopnja skladnosti

Spletna stran AVP-RS.SI usklajen z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij javnega sektorja. Spletne strani so pripravljene v skladu z mednarodnimi smernicami za dostopnost spletnih vsebin in ustrezajo standardu WCAG (Web Content Accesisibility Guidelines) 2.1. Skladnost ustreza stopnji AA.

Kjer je mogoče, so obrazci (vloge) izdelani v polni elektronski obliki. Obrazci, ki niso v elektronski obliki, so praviloma narejeni v formatu Adobe pdf za izpolnjevanje in formatu Word.

Pred vsebino je postavljen pokazatelj položaja, kje na spletišču se trenutno nahajamo (drobtinice).

Povratne in kontaktne informacije

Če nam želite sporočiti karkoli v zvezi s prilagoditvijo spletne strani AVP-RS.SI za osebe s posebnimi potrebami, nas lahko o tem obvestite na naslov gp.avp@avp-rs.si ali po telefonu 01 478 89 50 v času uradnih ur.

Datum priprava izjave o dostopnosti

Izjava je bila pripravljena 22. 10. 2020 na podlagi samoocene.