Javna agencija RS za varnost prometa v sodelovanju z drugimi resorji, gospodarskimi družbami in nevladnimi organizacijami izvajo vsako leto v februarju dodatne aktivnosti za izboljšanje varnosti na nivojskih prehodih ceste in železniške proge.

Aktivnosti so usmerjene na problematiko, ki je povezana z varnostjo cestnega prometa na nivojskih prehodih ceste preko železniške proge, neupoštevanjem prometnih pravil in v nekaterih primerih dokaj nizke kulture udeležencev v cestnem prometu. Namen akcije je vplivati na vedenje voznikov in drugih udeležencev cestnega prometa ter posredno zmanjšati število prometnih nesreč in njihove posledice na nivojskih prehodih ceste preko železniške proge.

Za namene akcije so izdana promocijska gradiva (plakat, TV in radio oglas) ter strokovna zloženka z glavnimi poudarki pravilnega ravnanja pri prečkanju železniške proge. V okviru Sveta za preventivo in vzgojo v cestenm prometu je pripravljena tudi posebna predstavitev za izvedbo preventivnih dogodkov na lokalni ravni v sodelovanju z občinskimi SPV.

Termin izvedbe: 14.-28. februar

 

Plakat “Ustavite se. Vlak se ne more.”  (2,775 kB) 

Varnost na nivojskih prehodih – preventivna akcija (.pdf)

SzJ_varnost_NPr (.pdf)

AVP ZLOZENKA A5 2014 (.pdf)