Izobraževanja in dodatna usposabljanja

Domov/Vozniki/Izobraževanja in dodatna usposabljanja
Izobraževanja in dodatna usposabljanja
Morebitne odjave se upoštevajo le v pisni obliki najmanj 3 delovne dni pred datumom izvedbe izobraževanja. Kasnejših odjav ne bomo upoštevali in vam bomo zaračunali stroške udeležbe na izobraževanju v celoti.

Izjemoma lahko udeleženec odstopi od udeležbe tudi v roku krajšem od treh delovnih dni v primeru težje bolezni, težje poškodbe, zapletov v zvezi z nosečnostjo ali smrti, če je po plačilu kotizacije katera od navedenih okoliščin nastopila na strani udeleženca ali z njim povezane osebe. Pojem povezane osebe pomeni:
– sorodnike (zakonec/zunajzakonski partner, otrok, starši, stari starši in bratje ter sestre);
– skrbnike mladoletne osebe.

1703, 2020

Začasna prepoved delovanja šolam vožnje in pooblaščenim organizacijam

Spoštovani predstavniki šol vožnje in pooblaščenih organizacij,

obveščamo vas, da je Vlada RS na svoji spletni strani https://www.gov.si/novice/2020-03-17-zacasna-prepoved-delovanja-solam-za-voznike-in-podaljsanje-veljavnosti-vozniskih-dovoljenj/

objavila novico o začasni prepovedi delovanja šolam vožnje in pooblaščenim organizacijam.

V skladu z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom šolam vožnje in pooblaščenim organizacijam s področja voznikov in vozil v Republiki Sloveniji morajo šole vožnje in pooblaščene organizacije za izvajanje dodatnega usposabljanja za voznike začetnike in vadbe varne vožnje prenehati z izvajanjem svoje dejavnosti.

Odlok prične veljati z dnem 18. marca 2020 ob 00.00 uri.

Lep pozdrav,

Agencija za varnost prometa

1203, 2020

Ravnanje v primeru znakov okužbe dihal

Spoštovani,

zaradi povečane pojavnosti okužb dihal in trenutne epidemiološke situacije v svetu in v Evropi vas naprošamo, da v primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje):

1. Ostanete doma in se izogibate stikom z drugimi ljudmi.
2. Po telefonu se posvetujete z zdravstveno službo.
3. Pogosto si z vodo in milom umivajte roke in kašljajte v robec ali rokav.

S takšnimi ukrepi boste pripomogli k preprečevanju širjenja okužb dihal. Več informacij v zvezi s tem lahko dobite tudi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: www.nijz.si.

Če ste prijavljeni na opravljanje teoretičnega ali praktičnega dela vozniškega izpita ali na opravljanje katerega od rehabilitacijskih programov, vas prosimo, da v primeru morebitnih znakov okužb dihal udeležbo na vozniškem izpitu ali rehabilitacijski delavnici odpoveste. V primeru bolezni vam bo na podlagi potrdila zdravnika oziroma zdravnika specialista, če gre za bolezen ali poškodbo, ki se specialistično zdravi, dodeljen nov termin, ko boste zdravi.

Hvala za razumevanje in sodelovanje.

Javna agencija RS za varnost prometa

1003, 2020

Odpoved izobraževanj za učitelje vožnje in učitelje predpisov

Obveščamo vse prijavljene udeležence na izobraževanja za učitelje predpisov in izobraževanje za učitelje vožnje in ocenjevalce na vozniških izpitih za kategorijo A, da načrtovana izobraževanja zaradi povečane pojavnosti okužb dihal in trenutne epidemiološke situacije v svetu in v Evropi odpovedujemo.

Gre za izobraževanja, načrtovana za naslednje teme in termine:

Izobraževanje za učitelje vožnje in ocenjevalce na vozniških izpitih za kategorijo A
Vransko, 11. 3. 2020

Delavnica za učitelje predpisov/predavatelje, ki izvajajo teoretično usposabljanje kandidatov za voznike
12. 3. – Celje
17. 3. – Kranj
18. 3. – Koper
19. 3. – Krško
24. 3. – Maribor
31. 3. – Maribor
2.4. – Maribor
7.4. – Ljubljana

O novem terminu izobraževanj bomo vse prijavljene obvestili takoj, ko bodo termini znani.

Za vse dodatne informacije v zvezi z izobraževanji in upsosabljanji smo dosegljivi na e-naslovu vozniki@avp-rs.si ali telefonsko: 01/ 478 89 52.

2502, 2020

Vabilo na strokovno izobraževanje za učitelje vožnje in ocenjevalce kategorije A

Spoštovani,

učitelje vožnje kategorije A in ocenjevalce na vozniških izpitih vabimo na strokovno izobraževanje, ki bo potekalo v sredo, 11.3.2020, z začetkom ob 9.00, v Centru varne vožnje na Vranskem.

Predavali vam bodo strokovnjaki z različnih področij, in sicer: strokovnjak s področja razvoja in proizvodnje motorističnih pnevmatik, trener varne vožnje, strokovnjak s področja motorističnih čelad ter strokovnjak s področja zakonodaje in vozniških izpitov. Druženje bomo izkoristili za izmenjavo mnenj in pripravo na novo motoristično sezono.

Sprejem udeležencev bo potekal od 8.30 dalje v avli Centra varne vožnje na Vranskem. Zaradi boljše organizacije dogodka vas prosimo, da se na izobraževanje prijavite prek spletne prijavnice. Glede na to, da je na urniku predviden odmor za kosilo (kosilo bo na voljo na lastne stroške), vas prosimo, da na prijavnici posebej označite ali boste kosili v restavraciji Centra varne vožnje Vransko ali ne. Prijave bomo zbirali do srede, 4.3.2020.

Urnik izobraževanja:

 • 9.00 – 9:15 Uvodni pozdrav v.d. direktorice AVP Vesna Marinko
 • 9.15 – 10.15 Beno Lipnik (strokovnjak s področja razvoja in proizvodnje motorističnih pnevmatik, Mitas)
 • 10.15 – 10.30 odmor
 • 10.30 – 12.00 Vojko Safran (trener varne vožnje, AMZS)
 • 12.00 – 13.00 Kosilo
 • 13.00 – 13.45 Boris Compare (strokovnjak s področja motorističnih čelad, Compaco)
 • 13.45 – 14.00 odmor
 • 14.00 – 15.00 Boc Borut (strokovnjak s področja zakonodaje in vozniških izpitov, Javna agencija RS za varnost prometa)

Cenik storitev v restavraciji CVV Vransko se nahaja v prilogi.

Več informacij na  igor.mihajlik@avp-rs.si 03 562 79 40.

Število prostih mest na delavnici je zapolnjeno. Hvala za vaše prijave.

1702, 2020

Vabilo na delavnico za učitelje predpisov/predavatelje, ki izvajajo teoretično usposabljanje kandidatov za voznike

V mesecu marcu 2020 vas vabimo na brezplačno delavnico za učitelje predpisov/predavatelje, ki izvajajo teoretično usposabljanje kandidatov za voznike.

S pomočjo delavnice želimo spodbuditi konstruktivno sodelovanje med tistimi, ki usposabljajo, in tistimi, ki preverjajo znanje. Rezultati sodelovanja lahko pomembno prispevajo h kakovostnejšemu teoretičnemu delu vozniškega izpita, takšnemu, ki ga bodo opravili vsi tisti kandidati, ki bodo imeli pričakovano znanje.

V ta namen bomo:

 • osvežili poznavanje vsebin in ciljev usposabljanja ter možnosti za pripravo na izpit, ki so poleg usposabljanja v šoli vožnje še na voljo kandidatom;
 • ponovili ključne informacije o značilnostih zasnove testa in testnih nalog, katerih poznavanje je koristno za učinkovito reševanje testa,
 • podali nekaj splošnih koristnih informacij za sestavljavce in kritike testnih nalog,
 • analizirali vsebine in posamezne primere testnih nalog, ki povzročajo kandidatom največ težav.

Več o dogodku si lahko preberete v priponki. Prijavo lahko izvedete preko spodnjega obrazca.

Lep pozdrav!

POSEBNA DELAVNICA ZA UČITELJE PREDPISOV

 • Marec 2020

  PonTorSreČetPetSobNed
  1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031
1402, 2020

Javni poziv vsem zainteresiranim ponudnikom za izvajanje programa izobraževanja izvajalcev programov dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov in za varno vožnjo

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa je na podlagi prvega odstavka 45. člena Zakona o voznikih pooblaščena za izvajanje programa izobraževanja in dodatnega usposabljanja izvajalcev programov dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov in za varno vožnjo.

V priloženi datoteki objavljamo javni poziv za izbor enega izvajalca programa izobraževanja izvajalcev programov dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov in za varno vožnjo.

Z izbranim izvajalcem programa izobraževanja izvajalcev programov dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov in za varno vožnjo (v nadaljnjem besedilu: izvajalec), ki bo tega izvajal v imenu in za račun javne agencije, bo javna agencija sklenila pogodbo o izvedbi programa v obdobju do 24. 5. 2020.

Rok za oddajo ponudb je 2.3.2020.

Za dodatne informacije in pojasnila smo na voljo na elektronskem naslovu: gp@avp-rs.si ali telefonsko: 01/ 478 8950

Javni poziv in pripadajoče priloge najdete v povezanih dokumentih:

 1. Javni poziv vsem zainteresiranim ponudnikom za izvajanje programa izobraževanja izvajalcev programov dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov in za varno vožnjo
 2. Obrazec »OVOJNICA«, ki ga ponudnik nalepi na ovojnico,
 3. Obrazec »PREDSTAVITEV PONUDNIKA«
 4. Obrazec »PONUDBA«,
 5. Obrazec »IZJAVE«
 6. Priloga 4 Pravilnika o programih dodatnega usposabljanja voznikov in programu usposabljanja izvajalcev programa: Program usposabljanja za izvajalce programa vadbe varne vožnje in skupinske delavnice.
Load More Posts