AVP se povezuje na mednarodni ravni, ter je članica večih mednarodnih organizacij.

AVP sodeluje tudi v združenju TAAM (Type Approval Authority Meeting), združenje homologacijskih organov Evropske unije, ki se trudi za zagotavljanje skladnost vozil, udeleženih v cestnem prometu, kar vpliva na varnost in varovanje okolja.

ETSC (European Transport Safety Council) – Evropski svet za varnost prometa je neodvisna in neprofitna organizacija s sedežem v Bruslju, katere cilj je zmanjšati število  prometnih nesreč v Evropi.

Slovenija je od leta 2002 pridružena članica IRTAD (International Road Traffic and Accidents Database). IRTAD je mednarodna baza podatkov o cestnem prometu in prometnih nesrečah, ki deluje v okviru organizacije OECD.

Slovenija je kot članica Evropske unije vključena v delovno skupino CARE – delovna skupina za skupno evropsko bazo podatkov in RSPI (Road Safety Performance Indicators) pri Evropski komisiji. Delovni skupini sestavljajo strokovnjaki, ki delujejo na področju varnosti v cestnem prometu. Članstvo omogoča sodelovanje v različnih mednarodnih projektih pod okriljem Evropske komisije (DaCoTa) in vpogled v skupno bazo podatkov o prometnih nesrečah. Obveza članice je vsakoletno pošiljanje podatkov o prometnih nesrečah v skupno bazo prometnih nesreč.

AVP sodeluje v La PRI (La Prevention Routiere International), mednarodni organizaciji za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ki združuje nacionalne nosilce na področju preventive in vzgoje v cestnem prometu.

FERSI (Forum of European Road Safety Institutes) je forum evropskih raziskovalnih inštitutov, ki povezuje 21 uveljavljenih raziskovalnih inštitutov s področja prometne varnosti.

Sodelovala pa je tudi v številnih mednarodnih projektih v preteklih letih. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu je bil nosilec mednarodnega projekta VAMOS, sodeloval pa je kot partner v mednarodnih projektih DRUID, EUCHIRES, SUPREME, SARTRE ter RoadSafetyWeb, ROSEE in SafetyCube, na podlagi katerih je prenesla nekatere primere dobrih praks v slovensko okolje.

Zaradi GDPR YouTube potrebuje dovoljenje za prikaz. Več o tem si lahko preberete na strani Politika zasebnosti.
Dovolim prikaz te vsebine