AVP Republiki Makedoniji pomaga z izkušnjami in nasveti pri ustanovitvi organa za varnost prometa

/, Novice/AVP Republiki Makedoniji pomaga z izkušnjami in nasveti pri ustanovitvi organa za varnost prometa
Direktor Agencije za varnost prometa mag. Igor Velov je skupaj s sodelavci sprejel predstavnike Ministrstva za transport in komunikacije Republike Makedonije. Srečanje je bilo organizirano na pobudo Vlade Republike Makedonije z željo po ustanovitvi agencije za varnost prometa tudi v Republiki Makedoniji.

Ministrstvo za transport in komunikacije Republike Makedonije si prizadeva ustanoviti organ, pristojen za izvajanje aktivnosti na področju prometne varnosti. Za bilateralno pomoč v obliki prenašanja znanja in izkušenj so se obrnili na Agencijo za varnost prometa, ki se je na pobudo za meddržavno sodelovanje tudi odzvala. V okviru dvodnevnega srečanja so v pogovorih sodelovali strokovni sodelavci s kar šestih sektorjev Agencije za varnost prometa. Predstavili so organizacijsko strukturo agencije in administracijsko delo, način vodenja in upravljanja področja vozil, voznikov in vozniških izpitov ter predstavili razvojne usmeritve in preventivne aktivnosti, ki jih agencija izvaja za večjo varnost v cestnem prometu.

Mag. Igor Velov, direktor AVP, je ob koncu obiska povedal: »Vesel sem vsake izmenjave izkušenj in primerov dobrih praks, saj to prispeva k razvoju in izboljšanju prometne varnosti na vseh ravneh«.

2018-04-13T10:08:46+00:00petek, 13. april, 2018| Oznake: , |