V nedeljo, 15. aprila 2018, bo med 10. in 16. uro v Centru za varno vožnjo Blagomix v Logatcu potekala brezplačna strokovna delavnica za motoriste, ki jo organizira Agencija za varnost prometa. Delavnica bo razdeljena na dva sklopa, teoretično usposabljanje in trening varne vožnje, ki bosta zagotovo dobra popotnica motoristom za varno motoristično sezono.

Na teoretičnem usposabljanju boste izvedeli kako poskrbeti za lastno varnost, kakšne so najpogostejše napake, ki jih delajo motoristi v prometu, seznanjeni pa boste tudi s krajšo analizo prometnih nesreč z udeležbo motoristov.

Pod budnim očesom izpitnih ocenjevalcev boste na treningu varne vožnje lahko opravili tudi praktičen preizkus vožnje na poligonu. Pri vsaki praktični vaji vas bo spremljal eden od izpitnih ocenjevalcev in vam svetoval kako vajo pravilno izvesti. To je odlična priložnost, da odpravite zimsko zaspanost  in se kvalitetno pripravite na novo motoristično sezono.

Preizkusili boste lahko tudi katero izmed preventivnih naprav za demonstracijo naletne teže, prikaz alkoholiziranosti z alko-očali, uporabo varnostnega pasu v vozilu idr. Za vse, ki vas karkoli zanima o razvoju motoristične opreme, pa bo na voljo tudi strokovnjak za motoristično opremo.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v nedeljo, 15. aprila, kadarkoli med 10. in 16. uro.

Opomba: V primeru napovedi slabega vremena z dežjem, usposabljanje in trening odpadeta. V kolikor pa bo napoved z občasnimi kratkotrajnimi obdobji z dežjem, to ne bo ovira za izvedbo.