Spoštovani!

Prihaja čas, ko se bodo otroci vrnili v šolske klopi, vanje pa bodo prvič sedli tudi prvošolčki, za katere je začetek šole še posebej edinstveno doživetje. Agencija za varnost prometa si prizadeva, da bi bila pot otrok v šolo čim bolj varna, zato bo tudi letos ob začetku šolskega leta izvajala preventivne aktivnosti za varno vključitev otrok v promet.

V bližini šol je zmanjševanje hitrosti ključnega pomena, zato bo Agencija za varnost prometa, že drugič letos, podelila v brezplačni desetmesečni najem slovenskim občinam prikazovalnike hitrosti »Vi vozite«. Z njimi želijo Agencija za varnost prometa in občine opozoriti voznike k strpnejši vožnji in tudi s tem prispevati k večji varnosti otrok na poti v šolo.

Pridružite se nam na novinarski konferenci, ki bo

v četrtek, 23. avgusta 2018, ob 10.30 v Four Points by Sheraton Ljubljana Mons hotelu, Pot za Brdom 4, Ljubljana.

Na srečanju vam bomo podrobneje predstavili statistiko prometnih nesreč z udeležbo otrok v prometu, aktivnosti ob začetku nacionalne preventivne akcije »Začetek šolskega leta« ter dejstva zakaj in kako je potrebno otroke varno vključiti v promet. Sledila bo še podelitev 24 prikazovalnikov hitrosti občinam, ki so bile izbrane na javnem razpisu.

Prisotni bodo predstavniki Javne agencije RS za varnost prometa, Generalne policijske uprave in župani občin.

Vljudno vabljeni!
Javna agencija RS za varnost prometa