(Rače-Fram, 16. junij 2022) Občina Rače – Fram je že 88. občina, vključena v vseslovenski projekt Prostofer. Občina je za izvajanje projekta zagotovila vozilo, ob tem pa je je potekala simbolična predaja avtomobilskega ključa prostovoljcem, ki bodo opravljali prevoze. Za uvodna predavanja sta poskrbela direktor Zavoda Zlata mreža Miha Bogataj in Dragica Sternad Pražnikar z Agencije za varnost prometa.

V sklopu projekta prostovoljci z osebnim vozilom prevažajo starejše, ki nimajo drugih možnosti prevoza do opravkov, kot so obiski bolnišnice, zdravstvenega doma, domov za starejše. V občini bo delovalo 12 prostovoljcev, ki želijo pomagati starejšim v mobilnosti, saj je žal veliko takšnih, ki nimajo svojcev, so gibalno ovirani ali pa nimajo ustreznih prejemkov, da bi si lahko omogočili prevoz z javnim potniškim prevozom ali taksijem.

Naročila vseh prevozov potekajo preko klicnega centra na brezplačni telefonski številki 080 10 10. Klicni center je na voljo vsem uporabnikom občine Rače Fram od ponedeljka do petka od 8. do 18. ure, priporočljivo je, da uporabniki pokličejo za svoj prevoz vsaj tri dni vnaprej in si tako rezervirajo svoj termin.

Javna agencija za varnost prometa je v projektu Prostofer, ki ima več tisoč uporanikov, partner že drugo leto zapored. Dragica Sternad Pražnikar je predstavila projekt Sožitje, ki ga zelo intenzivno izvaja agencija po vsej državi, predvsem z namenom obnovitve prometnih predpisov, pa trudi praktičnih voženj.