(Logatec, Kalce, Postojna, 18. junij 2022) V preteklem tednu je začel voziti še zadnji avtobus z napisom za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil, tokrat na Notranjskem. Agencija za varnost prometa je posebno trimesečno kampanjo na medkrajevnih avtobusnih linijah opremila s sloganom »Na cesti nisi nepremagljiv. Si najbolj ranljiv.«, ki je ključen v letošnji kampanji za varnost motoristov in mopedistov. Agencija je s kampanjo pričela že pred začetkom motoristične sezone, 14. marca letos.

Do sredine septembra bodo lahko motoristi in drugi vozniki motornih vozil medkrajevne avtobuse srečali na naslednjih cestnih povezavah:

Gorenjska smer: Ljubljana – Škofja Loka – Kranj – Radovljica – Lesce – Bled – Bohinj in nazaj

Obala: Koper – Izola – Strunjan – Lucija – Portorož – Piran in nazaj do Kopra

Notranjska: Logatec – Kalce – Postojna in nazaj

Goriška: Nova Gorica – Kanal – Tolmin – Kobarid – Bovec in nazaj

Kras: Ljubljana – Postojna – Divača – Črni Kal in nazaj

Notranjsko-cerkljansko-tolminska smer: Ljubljana – Logatec – Idrija – Cerkno – Tolmin in nazaj

Agencija si z aktivnostmi na terenu, delavnicami in treningi vožnje prizadeva za kar največjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil. Glede na zakonske spremembe, ki jih je prinesla novela Zakona o voznikih, je mogoče na cestah pričakovati močno povečan obseg mopedistov in motoristov v prihajajočih tednih in mesecih. Agencija za varnost prometa zato tako njih kot tudi voznike drugih motornih vozil vnovič poziva k največji meri pozornosti in previdnosti na cestah.