(Ljubljana, 6. april 2018) Otroke v kreativnem otroškem mestu Minicity Ljubljana, kjer se že četrto leto s pomočjo igre, učijo poklicev in različnih uporabnih znanj, to pomlad čaka kup novosti, med drugim tudi novo, interaktivno motorično-didaktično igralo za učenje varnosti v prometu, ki je nastalo v partnerstvu z Javno agencijo RS za varnost prometa, AMZS, Generali zavarovalnico in Didaktičnimi igračami. S širitvijo za dodatnih 400 kvadratnih metrov, ki je načrtovana za letošnji junij, bo Minicity Ljubljana s skupno več kot 1600 kvadratnimi metri površine največji tovrstni otroški center v Sloveniji.

Otvoritev novega interaktivnega motorično-didaktičnega igrala, ki nastaja v partnerstvu z Javno agencijo RS za varnost prometa, AMZS, zavarovalnico Generali in Didaktičnimi igračami, bo predvidoma junija. Gre za povsem novo zgodbo v podobi dvonadstropnega lesenega motoričnega in didaktičnega igrala s tunelom in cestnim poligonom, kjer bo otrok z gibanjem in s plezanjem reševal izzive, povezane s prometom in z varnostjo v prometu. Naloge bodo tudi povsem praktične, na primer vidnost v prometu, tehnična brezhibnost vozila, pravilno pripenjanje z varnostnim pasom, kako ravnati ob različnih ovirah na cesti, kako se obnašati v tunelu in v temi.

Mag. Igor Velov, direktor Javne agencije RS za varnost prometa, je ob tej priložnosti povedal: »V agenciji že več kot 13 let uspešno izvajamo projekt Pasavček, ki je povečal pripetost otrok v avtomobilih s 53 na kar 94 odstotkov. In ponosen sem, da bomo ravno s tem projektom, ki tako starše kot tudi naše najmlajše uči in spodbuja k pravilni uporabi varnostnega pasu, prisotni v interaktivni igralnici v Minicityju. Poleg Pasavčka bomo prikazali tudi zanimive izobraževalne vsebine, tako za pešce kot tudi kolesarje«.

Minicity Ljubljana v podobi majhnega mesta na več kot tisoč kvadratnih metrih površin vsako leto obišče več kot 60.000 obiskovalcev, med njim tudi organizirane skupine šol in vrtcev iz vse Slovenije, saj ponuja edinstveno priložnost praktičnega učenja različnih poklicev in pridobivanja vsakodnevnih znanj s pomočjo realnih rekvizitov v pomanjšanih poslovalnicah resničnih ustanov in podjetij. Na današnjem poslovno-marketinškem dogodku Minicity Mikser, ki se ga je udeležilo kar 170 gostov, so avtorji tega edinstvenega interaktivnega otroškega parka napovedali njegovo razširitev na dodatno površino in odprtje v Dvorano A ljubljanskega BTC-ja ter obenem tudi širitev na več tujih trgov.