Ob koncu akcije Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj, ob začetku šolskih poletnih počitnic in povečanem obsegu tranzitnega prometa, vas vabimo na izjavo za medije, to nedeljo, 26. junija 2022 ob 10. uri, na AC počivališču Lom (smer KOPER).
Po dveh pandemskih letih Agencija za varnost prometa ponovno organizira skupno akcijo gasilcev, reševalcev, policistov in DARS, katere namen je množično opozarjati in ozaveščati, da je pravilno razvrščanje v primeru zastojev na avtocesti življenjskega pomena. Tokratna akcija je namenjena domačim in tujim voznikom, ki jim bomo razdeljevali nov letak Ustvari reševalni pas v šestih jezikih (slovenski, angleški, hrvaški, nemški, madžarski in italijanski), vodo (Ostani zbran, ko sedeš za volan) ter magnetne nalepke Reševalni pas za vozila. Vljudno vabimo predstavnike medijev, da se nam pridružite v nedeljo, 26. junija 2022, na počivališču Lom, v smeri proti Kopru, ob 10. uri.

Pogumna gasilca sta leta 2013 večji del poti, ko so se intervencijska vozila prebijala po avtocesti med nepravilno razvrščenimi in stoječimi vozili, pretekla pred gasilskim vozilom in v polni opremi, pri skoraj 30 stopinjah C zunanje temperature. Pri tem sta pozivala voznike, naj se umaknejo na stran in tudi na roke umikala vozila, da sta lahko prispela na kraj prometne nesreče. Na pobudo enega izmed njiju, Anžeta Albrehta, je pred leti zaživela Facebook stran “Ustvarimo reševalni pas na avtocestah“. Ustanovljen je bil Zavod Reševalni pas, ki skrbi za ozaveščanje voznikov in voznic, kako pravilno ravnati ob prometnem zastoju na avtocestah. V sodelovanju z Agencijo za varnost prometa in DARS Anže vsak mesec razdeljuje tudi magnetne nalepke – Reševalni pas, ki opozarjajo na pravilno razvrstitev.

Danes ima to nalepko že več kot 60.000 vozil, med njimi več deset reševalnih služb in preko 150 gasilskih enot.

Zaradi GDPR YouTube potrebuje dovoljenje za prikaz. Več o tem si lahko preberete na strani Politika zasebnosti.
Dovolim prikaz te vsebine