Tudi v juniju aktivni z delavnicami Vozimo pametno

/, Razvoj, Vozimo pametno/Tudi v juniju aktivni z delavnicami Vozimo pametno
V zadnjem mesecu pred poletnimi počitnicami so se dijaki Gimnazije Kranj in dijaki Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana udeležili delavnic Vozimo pametno, ki jih je AVP organizirala v sodelovanju s Policijo, Gasilsko zvezo Slovenije in Zavodom Vozim.

Na Gimnaziji Kranj so delavnice potekale 4. junija 2018 za 35 dijakov 3. letnika. Poslušali so predavanje o posledicah prometnih nesreč in najpogostejših dejavnikih tveganja za nastanek prometne nesreče ter osebno izpoved invalida, ki je na invalidskem vozičku pristal po prometni nesreči, ki jo je povzročil mladi voznik. Na koncu pa je še sledilo predavanje oziroma razprava o odgovornosti, ki jo morajo mladi sprejeti tudi v prometu.
V Šolskem centru Srečka Kosovela v Sežani pa so delavnice potekale 19. junija 2018 za 165 dijakov 2. in 3. letnikov. Sodelovali so policist, gasilec in invalid, ki so dijakom iz lastnih izkušenj predstavili delo v prometnih nesrečah in posledice oziroma osebno zgodbo z jasnim sporočilom, da je potrebno v prometu biti odgovoren in previden.

2018-06-29T10:31:42+00:00petek, 29. junij, 2018| Oznake: |