Sožitje v Pivki in v Novem mestu

/, Razvoj, Sožitje/Sožitje v Pivki in v Novem mestu
Z namenom, da bi se starejši vozniki in voznice na naših cestah čim dlje počutili varne in da bi čim dlje ostali mobilni, smo na Javni agenciji Republike Slovenije za varnost prometa v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, DARS-om, Zvezo društev upokojencev Slovenije, OZRK Tolmin in drugimi, pripravili projekt »SOŽITJE ZA VEČJO VARNOST V CESTNEM PROMETU«, s katerim izvajamo celovite preventivne dogodke oz. usposabljanja za seniorje in upokojence po celi Sloveniji.

V okviru celovitega preventivnega dogodka smo se 27.2.2018 v  prostorih Krpanovega doma, 1.3.2018 pa v prostorih Šolskega centra Novo mesto srečali s člani društev upokojencev.

Obravnavali smo sledeče teme:

  • Osvežitev znanja prometnih predpisov in pravil
  • Praktične izkušnje policije in lokalna prometna problematika
  • Varna vožnja po avtocesti in hitri cesti.
  • Temeljni postopki oživljanja
  • Svetovalna vožnje z ocenjevalcem na vozniškem izpitu .

Starejšemu posamezniku pomeni imeti avtomobil in ga voziti več kot zgolj možnost, da se pripelje do cilja. Pomeni svobodo izbire, kdaj in kam bo šel, pomeni nadziranje svojega časa, neodvisnost, udobje. Voziti avtomobil je simbol avtonomnosti in vključenosti v mobilno družbo.

Z vidika spoštovanja posameznika je potrebno storiti čim več, da vsak ostane voznik, dokler je lahko varen voznik. Zato je cilj preventivnih dejavnosti Javne agencije za varnost prometa, povezanih s starejšimi vozniki, zagotavljati starejšim voznicam in voznikom samostojno in varno mobilnost z motornimi vozili, kar ponazarja slogan: »starejše ohranimo mobilne in njihovo mobilnost varno«

2018-03-12T09:17:59+00:00ponedeljek, 12. marec, 2018| Oznake: , , |