Slovenija kot primer dobre prakse na zasedanju Združenih narodov na področju varnosti cestnega prometa

//Slovenija kot primer dobre prakse na zasedanju Združenih narodov na področju varnosti cestnega prometa

(Ljubljana, 19. julij 2017) Agencija RS za varnost prometa je sodelovala na zasedanju Združenih narodov o prometni varnosti, kjer smo predstavili dobro prakso na področju varnosti cestnega prometa, ki je potekala v okviru Globalne inciative ter pod okriljem FIA Fundacije, Stalnega predstavništva Češke Republike, Brazilije, Gruzije, Belize in Omana.

Na panelu o varni in trajnostni mobilnosti kot pogoju za doseganje ciljev na področju zdravja ter odprave revščine je sodelovala Vesna Marinko iz Agencije RS za varnost prometa, ki je predstavila napredek Slovenije v zadnjih desetih letih na področju varnosti v cestnem prometu. V predstavitvi je poudarila ključne korake na tem področju, saj se število smrtnih žrtev na cestah v zadnjih desetih letih zmanjšalo za 45 odstotkov. Slovenija je bila izpostavljena kot referenčna država, ki je leta 2015 prejela prestižno nagrado Evropskega sveta za varnost prometa. K temu so veliko prispevali Strategija varnosti cestnega prometa do leta 2022, nova prometna zakonodaja, akcije proti vožnji pod vplivom alkohola, številni preventivni ukrepi in osveščanje otrok in mladih predvsem v osnovnih in srednjih šolah, ukrepi za večjo varnost na cestni infrastrukturi, rehabilitacijski programi, ukrepi za večjo varnost vozil in ukrepi za izboljšanje ranljivih skupin udeležencev v cestnem prometu.

https://www.fiafoundation.org/blog/2017/july/at-global-goals-forum-un-ambassadors-call-for-action-to-cut-road-traffic-deaths

http://www.svrk.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/1328/6695/

2017-07-19T10:50:54+00:00 sreda, 19. julij, 2017|