Posvet nevladnih organizacij za večjo prometno varnost

/, Preventiva/Posvet nevladnih organizacij za večjo prometno varnost
Agencija za varnost prometa je v sredo, 6. novembra organizirala Posvet nevladnih organizacij za večjo prometno varnost.

Na njem so se srečali predstavniki nevladnih organizacij, aktivnih na področju cestno-prometne varnosti, ki jih v okviru javnega poziva za sofinanciranje nevladnih organizacij sofinancira Agencija za varnost prometa.

Posvet je potekal v dveh delih – v prvem delu so se udeleženci seznanili z načrti in aktivnostmi v sektorju za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ter navodili za pripravo zaključnih poročil sofinanciranih projektov.

Drugi del je bil namenjen predstavitvi primerov projektov nevladnih organizacij – v tem sklopu so tri organizacije predstavile svoje projekte in sicer:

  • predstavnica združenja DrogArt Tanja Rudolf je predstavila zasnovo in aktivnosti v projektu After Taxi;
  • v Zavodu Vozim so zasnovali in izvedli projekt Ne tekstam, ko vozim, ki sta ga predstavila Barbara Kos in Žiga Breznik;
  • projekt, “Vozi varno in odgovorno – misli na sebe in druge”, namenjen ozaveščanju mladih motoristov, je predstavil Janez Mede, predsednik Moto kluba Rak Raka, ki je projekt izvajal v prvi polovici leta 2017.

 

 

2017-11-10T12:07:57+00:00četrtek, 9. november, 2017| Oznake: |