Pred začetkom motoristične sezone medije vabimo na novinarsko konferenco,
ki bo v sredo, 31. marca 2021 ob 11. uri, na lokaciji
Izpitni center Ljubljana, Cesta dveh cesarjev 176 (poligon Barje).

Praktične prikaze bodo izvedli izkušeni sogovorniki s področja motociklizma, podali bodo tudi napotke in priporočila za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil:

Martin Kernc, reševalec na motorju Reševalne postaje Ljubljana, UKC Ljubljana,

Lara Lenart, dr. med., zdravnica, nekdanja motociklistična novinarka in motoristka,

Igor Mihajlik, trener varne vožnje, učitelj vožnje, ocenjevalec na vozniškem izpitu in vodja Delovne skupine za enosledna motorna vozila Agencije za varnost prometa,

Grega Hacin in Mitja Sušnik, policista – motorista inštruktorja na Postaji prometne policije Ljubljana.

Vzdrževano in tehnično brezhibno enosledno motorno vozilo je prvi predpogoj za varno vožnjo. Prav tako je pomembna dobra psihofizična kondicija. Na poligonu bo izveden praktičen prikaz naprave Skidbike, ki motoristom omogoča, da v varnem okolju preizkusijo svoje sposobnosti in da motor bolje obvladajo v različnih situacijah. Če želite vožnjo motorja z napravo Skidbike preizkusiti tudi sami, vas prosimo, da se dogodka udeležite v popolni motoristični opremi.

Kako pomembna je popolna zaščitna motoristična oprema? Predstavljena bo uporaba in proženje motorističnega jopiča z airbag zaščito hrbta.

Kakšne so izkušnje iz prakse reševalca motorista in travmatologa glede poškodb voznikov enoslednih motornih vozil in sopotnikov in kaj ugotavljajo v urgentnem kirurškem bloku UKC Ljubljana? Obvladate prvo pomoč in zakaj je to znanje nujno? Komplet prve pomoči za motoriste boste prejeli na dogodku.

Policista bosta predstavila najpogostejše vzroke in posledice prometnih nesreč in delo policista motorista. Podala bosta tudi informacije o najpogostejših napakah voznikov, napotke za varno vožnjo in opozorila, kaj je vse pomembno pri vožnji motornih koles ter delila svoje izkušnje kot motorista inštruktorja.

Zaradi spoštovanja ukrepov za zajezitev širjenja epidemije predstavnike medijev prosimo, da svojo udeležbo obvezno najavijo na pr@avp-rs.si. Hvala za razumevanje!

Vljudno vabljeni!