V letošnjem letu v okviru nacionalne akcije Varnostni pas, ki poteka od 9. do 16. septembra ponovno pričenjamo z letošnjimi aktivnostmi projekta Pasavček, letos že trinajsto leto zapored.

Vabimo vse vrtce in osnvone šole, da se nam s svojimi oddelki in skupinami pridružijo v letošnjih projektnih aktivnostih. Vsako leto je vključenih preko 14.000 otrok, ki v ovkiru projektenega dela aktivno sodeluje v projektu ter se s pomočjo lika Pasavčka uči jasnega sporočila: Red je vedno pas pripet.

V letošnjem letu smo pripravili tudi novo interaktivno lutkovno predstavo Pasavček v prometu, ki otroke uči ustreznega vedenja v prometu.

Prijava za sodelovanje v projektu poteka elektronsko preko prijavnice na spletni strani www.pasavcek.si od 12. do 30. septembra 2016. Navodila vas bodo vodila skozi potek prijave, ob koncu pa prijavnico natisnete, ji dodate uraden podpis in žig ter nam jo posredujete na naš naslov po mailu spv.pasavcek@gmail.com

V primeru dodatnih vprašanj smo dosegljivi preko elektronskega naslova spv.pasavcek@gmail.com.

Veselimo se sodelovanja vrtcev in šol pri projektnih aktivnostih, saj lahko le tako s skupnimi prizadevanji dosežemo večjo varnost otrok, ki so v prometu najbolj ogroženi prav kot potniki v prometu.