Vransko, 9. maja 2019 – V finalu izbora za najboljšo mlado voznico in najboljšega mladega voznika Slovenije sta največ znanja in veščin pokazala Laura Cerovšek, dijakinja 4. letnika Gimnazije Litija in Luka Gril, 21-letni študent strojne fakultete Univerze v Ljubljani.

Skupaj z drugimi finalistkami in finalisti sta postala tudi mlada ambasadorja varne vožnje AMZS. Dogodka na Vranskem se je udeležil tudi direktor Agencije za varnost prometa mag. Igor Velov, ki je dejal, da gre za izjemno koristen projekt za prometno varnost: »Projekt raste in dobiva mednarodne dimenzije, kar postavlja Slovenijo na zemljevid pomembnih akterjev na polju prometne varnosti. Dobili smo dva zmagovalca, ki bosta kot ambasadorja pomembno vplivala na zavedanje mladih o odgovornem obnašanju in varnosti na cesti.

AMZS je že tretje leto zapored organiziral izbor za najboljšega mladega voznika oziroma voznico Slovenije – Najboljši za volanom, ki je letos k sodelovanju privabil več kot 3.300 mladih med 18. in 24. letom starosti. Najboljših 50 reševalk in najboljših 50 reševalcev spletnega testa se je uvrstilo v praktični del tekmovanja. Polfinale je v centru varne vožnje na Vranskem potekal v začetku aprila, 9. maja 2019 pa se je najboljših deset deklet in najboljših deset fantov pomerilo v velikem finalu. O zmagi je odločalo pet vaj, s katerimi so AMZS, Policija in Rdeči križ Slovenije preizkusili vozniško znanje in spretnosti ter sposobnost ukrepanja v prometni nesreči, pri čemer je bilo treba tudi nuditi prvo pomoč ponesrečencu.