(Ljubljana, 20. december 2020) Na današnji dan že petnajstič obeležujemo Mednarodni dan solidarnosti. Organizacija Združenih narodov je leta 2005 20. december razglasila za Mednarodni dan solidarnosti, ki nas še dodatno vzpodbuja k razmisleku, kako pomemba je ta človeška vrlina tudi v prometu. Gotovo ni naključje, da se solidarnosti namenja posebna pozornost prav v decembru, v mesecu, ko se morda večkrat zavemo, da negovanje te vrline pomeni iskreno skrb za druge.

Agencija za varnost prometa poziva k solidarnosti skozi vse leto in ob različnih priložnostih. V letu 2020 je bilo takšnih pozivov še več, saj so si sledili meseci težkih preizkušenj, ki so bolnišnični in celoten zdravstveni sistem obremenili do stopnje, ki si je še pred letom dni nismo mogli niti predstavljati. Agencija je k solidarnosti na cestah pozivala vse udeležence v prometu, saj je to eden od temeljev za večjo prometno varnost, s tem pa manjši pritisk na zdravstveni sektor.

V letošnjem decembru se je s pozivi k odgovornosti in solidarnosti časovno povezala še akcija Slovenija piha 0,0. Vsi vozniki, ki so v decembru ob policijskem nadzoru psihofizičnega stanja in preizkusu s testom alkoholiziranosti napihali 0.0, so prejeli vstopnice za tradicionalni, že peti koncert Policijskega orkestra. Letos sta posebna gosta Alenka Godec in Oto Pestner, koncert pa bo danes ob 20. uri.

Koncert bo v živo predvajan na tem spletnem mestu.