(Vransko, 30. junij 2020) V Centru varne vožnje na Vranskem je danes potekala zaključna prireditev pod okriljem dogodka Najboljši za volanom 2020 Avto-moto zveze Slovenije in razglasitev najboljših voznic in voznikov. Finalistke in finalisti so morali v okviru tekmovanja opraviti pet praktičnih preizkušenj vožnje z različnimi nalogami na poligonu, zmagala pa sta Petra Prašnikar in Matej Gorjan.

Zbrane so nagovorili predsednik AMZS Anton Breznik, generalni sekretar AMZS Jure Kostanjšek, Robert Gril, vodja Sektorja za izpitne centre Agencije za varnost prometa, Marta Novak z Zavoda RS za šolstvo, Gregor Lednik, direktor področja tržnega komuniciranja Zavarovalnica Sava, Željko Malić iz Rdečega križa Slovenije in predstavnik Policije.

Vodja Sektorja za izpitne centre Robert Gril je izpostavil, da ko pridobimo vozniško dovoljenje, dobro obvladamo prometna pravila, vozniške izkušnje pa si z leti še nabiramo. »Zelo pomembno je, da izkušnje pridobivamo z odgovorno vožnjo, v skladu s cestno-prometnimi predpisi, z vožnjo, ki je vedno prilagojena razmeram na cesti. Agencija posebej izpostavlja, da izjemna tveganja predstavlja vožnja pod vplivom alkohola ali drog, zato za volan vedno sedite le trezni! Tudi neprilagojena hitrost lahko hitro pripelje do neljubih posledic, zato je odgovornost vsakega voznika, da prav vsako vožnjo odpelje strpno, odgovorno do sebe in vseh drugih udeležencev v prometu. Polagam vam na srce, da bodite še posebej pozorni na najbolj ranljive udeležence na naših cestah, to so pešci, kolesarji, motoristi. Vsaka vožnja naj bo odgovorno dejanje. Želim vam, da bi prevozili veliko varnih kilometrov in bili obenem tudi pozitiven zgled vsem drugim mladim voznikom in voznikom začetnikom,« je še dodal.

Ob koncu je vsem, ki so se uvrstili v finale iskreno čestital in zaželel, da bi v svoji vozniški karieri na cilj vselej prišli varno in srečno.