Projekt Pasavček smo v tem šolskem letu zaključili in sicer se zahvaljujemo vsem sodelujočim otrokom, učiteljem, vzgojiteljem, ter predstavnikom občinskih SPV za sodelovanje v projektu. Zelo veseli smo bili vašega sodelovanja, tudi v letošnjem letu ste množično izvajali aktivnosti za večjo varnost otrok kot potnikov v povezavi z drugimi prometno-vzgojnimi vsebinami.

Ocenjujemo, da je bil projekt Pasavček tudi v letošnjem letu uspešen, skupno je sodelovalo preko 12.000 otrok, ob koncu smo prejeli 416 končnih poročil iz preko 100 občin. Demonstracijski sedeži s kompletom otroških varnostnih sedežev za prikaz pravilne uporabe so krožili po 23 vrtcih in osnovnih šolah, izvedli smo tudi nekaj preventivnih dogodkov Pasavček v okviru zaključnih prireditev. Prav tako pa smo z večjo prireditvijo v osrčju Ljubljane in obiskom ministra za infrastrukturo obeležili 10- obletnico izvajanja projekta Pasavček v Sloveniji ob 3. svetovnem dnevu prometne varnosti otrok, ki sta ga razglasila OZN in WHO za 4. – 10. maj 2015. Ob koncu projekta načrtujemo tudi krajšo evalvacijo projekta ter uspešnosti projektnega dela na šolah in vrtcih, na podlagi vaših evalvacijskih vprašalnikov.

Že sedaj vas vabimo, da načrtujete izvajanje projekta tudi v naslednjem šolskem letu ter uvrstite v svoje letne delovne načrte, s povabilom in dodatnimi navodili vas obvestimo v sredini septembra 2015.

Vsi sodelujoči otroci prejmejo tako priznanje za njihov trud in vsak tudi simbolično nagradico, če so izpeljali projekt do konca ter oddali končno poročilo. Veliko aktivnosti v zvezi s projektom PAsavček je objavljenih tudi v lokalnih medijih in spletnih straneh šol in vrtcev.

Vsi otroci skupin in oddelkov, ki so do konca sodelovali v projektu ter smo prejeli končna poročila, so tako prejeli:

  • Vsi otroci prejmejo priznanja za sodelovanje v projektu Pasavček
  • Vsi otroci prejmejo frizbi z likom Pasavčka
  • dodatno pa otroci, ki so glede na predstavljeno v končnih poročilih izpeljali najboljše projekte, prejmejo figurico pasavčka

Prijavljeni učitelji in vzgojitelji, ki so oddali zaključna poročila za svoj oddelek/skupino pa bodo prejeli potrdila o sodelovanju za učitelje/vzgojitelje ter simbolično nagradico (najkasneje v mesecu avgustu).

Pasavček vam želi vsem prijetne in predvsem varne počitniške dni in da se spet srečamo v naslednjem šolskem letu. Vmes pa odhaja tudi sam na počitnice k prijateljem v južno Ameriko.

Več o projektu na spletnih straneh.

RazglednicaPasavec7
1050303243_mala

3. svetovni teden prometne varnosti