V okviru projekta varno na kolesu, v katerem že od začetka sodeluje tudi Javna agencija RS za varnost prometa, so že šesto leto pognali pedali. V letošnjem letu so se projektu pridružili iz 102 osnovnih šol po Sloveniji, vključenih pa je preko 3.750 otrok. Nosilec projekta podjetje Butan plin bo v sodelovanju s partnerji tudi letos vse sodelujoče nagradilo s praktičnimi nagradami, regijski in vseslovenski finalisti pa bodo prejeli tudi denarne donacije.

V okviru projekta bodo učenci izvajali nekaj naloge. In sicer bodo najprej opazovali kakšne so njihove šolske poti in izpostavili morebitne nevarne ročke, kakor tudi urejenost kolesarskih poti. Vse to bodo prikazali v video zgodbi ali foto reportaži.
Kasneje bodo izdelali praktični didaktični pripomoček, s katerim se bodo učili o varnem sodelovanju v prometu v vlogi kolesarja.

Svoje ideje in zaključke predstavijo tudi predstavnikom občinskih svetov za preventivo in drugim pristojnim za urejanje prometa. Tako so se že v preteklosti nekateri ukrepi tudi uspešno realizirali.

Vabljeni, da si več informacij preberete na spletnih straneh www.varnonakolesu.si