Alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi močno vplivajo na sposobnosti posameznika za varno udeležbo v prometu, praznični december pa pogosto zaznamujejo zabave in uživanje prepovedanih snovi. V soboto, 7. decembra 2019 ob 15. uri, vas vabimo na izjavo za medije ob začetku dogodka, na katerem bodo promotorji prometne varnosti ozaveščali o vplivu alkohola in prepovedanih snovi na udeležbo v prometu.

V. d. direktorice Agencije za varnost prometa Vesna Marinko, vodja Sektorja prometne policije mag. Ivan Kapun, generalna direktorica Direktorata za javno zdravje z Ministrstva za zdravje Mojca Gobec in predstavnik projekta Tekaške priprave na Ljubljanski maraton Aleš Hostnik, bodo predstavili aktivnosti za preprečevanje udeležbe v prometu pod vplivom alkohola.

Izjava za medije bo v soboto, 7. decembra 2019 ob 15. uri, na Kongresnem trgu v Ljubljani (pred stavbo Univerze v Ljubljani).

Na dogodku bodo na voljo tudi izkustvene naprave, kot je vrtavko, očala za simulacijo alkoholiziranosti, uporabe drog in drugih psihoaktivnih snovi ter naletne tehtnice, ki ponazarjajo, kako na vožnjo in koncentracijo vplivajo alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi.

Vljudno vabljeni!