Agencija za varnost prometa je tudi letos na več lokacijah po Sloveniji organizirala usposabljanje za učitelje vožnje in ocenjevalce za kategorijo A, kamor uvrščamo vožnjo motornih koles in trikolesa. Usposabljanje je namenjeno obnovitvi znanja s področja preverjanja ustrezne zaščitne motoristične opreme, tehnične ustreznost motornega kolesa ter pravilne izpeljave praktičnih vaj. Usposabljanja so se udeležili aktivni učitelji vožnje in ocenjevalci, razdeljeno pa je bilo na tri sklope.

V prvem delu so se posvetili predstavitvi in pravilni namestitvi zaščitne motoristične opreme, ki je potrebna za zaščito kandidata na vozniškem izpitu enoslednih vozil. Drugi del je zajemal pripravo na vožnjo in tehnično preveritev motornega vozila, kjer so preverili delovanje vseh naprav, ki jih voznik uporablja med vožnjo. Sem spadajo ogledala, zavore, vzmetenje, luči, pnevmatike, armaturna plošča, motor, prenos moči ipd. Nenazadnje je sledil preizkus spretnosti z vozilom, v okviru katerega so si sprva poligonske vaje le ogledali, nato pa jih tudi teoretično in praktično obravnavali. Velik poudarek je bil na predstavitvi najpogostejših napak pri poučevanju in napotki kako kandidate na vožnjo čim bolje pripraviti.

Učitelji vožnje so izrazili željo za organizacijo več takšnih srečanj, saj je imelo usposabljanje zanje veliko pozitivnih učinkov. Skupaj so obnovili znanje, razrešili nejasnost ter si medsebojno izmenjali izkušnje.