V četrtek 9. februarja je bilo srečanje programa AVP Sožitje v Novem mestu, ki se ga je udeležilo 32 starejših oseb, v veliki večini članov Planinskega društva, ki je bilo soorganizator srečanja. Predavanje je bilo v poročni dvorani Upravne enote Novo mesto.
V uvodu je predstavnik AVP ing. Niko Mihelič prisotne seznanil z namenom tega in takih srečanj. Gre za neke vrste posvečanje pozornosti na naše sprejemanje, pripravljenost in obnašanje v prometu. Kot voznik, kolesar, pešec ali drugače udeležen v prometu. Dejstvo je, da je razmišljanja o tej tematiki premalo, ko pa pride do težav ali nesreče, je težav običajno preveč.
V drugem delu sta Bojan Jakše in Igor Rolih iz Izpitnega centra Novo mesto povedala marsikaj zanimivega iz njunih bogatih izkušenj, s poudarkom na prometnih predpisih, krožiščih in vožnji po avtocesti.
V zadnjem delu pa je pomočnik komandirja Policijske postaje Marko Škedelj povedal veliko zanimivega iz dela policistov in izkušenj prav v Novem mestu.
Ob koncu so bili udeleženci tudi tokrat izjemno zadovoljni in presenečeni, kako enostavno je v preprostem pogovoru spomniti na promet, ki v bistvu ni tako enostaven, kot žal marsikdo misli. Kot v večini opravil v našem življenju, je tudi predvsem vožnja področje, kjer sta vaja in pogovor ključ do izboljšanja položaja.
AVP si želi še več takih srečanj, ki so za soorganizatorja brezplačna, tako da nam lahko sporočite, kam in kdaj si nas želite. Skupaj z vami (društva upokojencev, zveza šoferjev in avtomehanikov…), bomo pripravili srečanje v vašem kraju.
bojan-jakse  igor-rolih
niko-mihelic  predstavnik-policije