Na Osnovni šoli Dragomirja Benčiča – Brkina v Hrpeljah so imele učenke in učenci 11. 5. 2019 prav posebno delovno soboto, imeli so namreč »Prometni dan«. V izvedbi so sodelovali različni akterji, ki se tako posredno kot neposredno ukvarjajo z varnostjo in preventivo v cestnem prometu (gasilci PGD Materija, policisti PP Kozina, reševalci ZD Sežana, medobčinska redarska služba, člani kolesarskega društva MTB Slavnik, podjetje CPK ). Agencija za varnost prometa je sodelovala s preventivnimi materiali in zloženkami.

Starejši učenci so dokazovali svoje spretnosti in znanja na kolesarskem poligonu, člani kolesarskega društva MTB Slavnik pa so jim nazorno pokazali, kako mora biti kolesar opremljen in kako naj se obnaša kot udeleženec v cestnem prometu. Najstarejši učenci so radovedno nabirali znanje pri reševalni ekipi iz ZD Sežana, ki so jim razkazali reševalno vozilo in opisali svoje delo. Predstavniki občinskega Sveta za preventivo in vzgojo so med učence razdelili 120 zloženk »Kolesar«.

Prometni dan je bil izredno razgiban in poučen, učenci vseh starosti so pridobili nova znanja glede varnosti v cestnem prometu, sodelujoči pa so bili veseli, da so lahko svoje znanje in izkušnje prenašali na najmlajše. Prometni dan bo tako postal tradicionalni dogodek v občini Hrpelje – Kozina, saj je bila organizacija dogodka in odziv več kot odličen.