Policijska uprava Celje v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa vabita, da se udeležite praktičnega prikaza usmerjanja prometa v križišču, kjer bo policist urejal promet v križišču na poligonu varne vožnje. Dogodek bo potekal jutri, v sredo, 4. maja 2022 s pričetkom ob 10. uri, na Poligonu ZŠAM Celje, Cesta v Celje 14, 3202  Ljubečna.
Dogodka se bosta udeležila tudi mag. Elvis A. Herbaj, vodja Oddelka za cestni promet v Sektorju uniformirane policije Policijske uprave Celje ter direktor Javne agencije RS za varnost prometa Jože Hribar, univ. dipl. inž. str., ki bosta medijem na voljo tudi za izjave.

 

Z namenom prispevati k večji prometni varnosti in da bi se tudi bodoči vozniki srečali z fizičnim usmerjanjem prometa v križiščih, bo Policijska uprava Celje v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa organizirala praktičen prikaz fizičnega urejanja prometa v križišču. Ker se kandidati za voznike med usposabljanjem zelo redko srečajo s policistom v križišču, je to priložnost, da kandidat na neprometni površini osvoji znanje, ki ga potrebuje za varno udeležbo v prometu. Prav z razlogom, da osnovno poznavanje znakov policistov postane trajno tudi pri samostojni vožnji, smo k obisku povabili šole vožnje.