Danes, 16. januarja 2018 je na Zavodu za šolstvo potekal posvet v okviru projekta Varna mobilnost, kjer so predvidene aktivnosti za osveščanje mladih predstavili različni partnerji v projektu.

Agencija za varnost prometa podpira in sodeluje v projektu Zavoda za šolstvo »Varna mobilnost«, kjer želimo vsebine s področja prometne varnosti in varne mobilnosti vključiti v šolski program srednjih šol. Mladi so namreč ena izmed bolj ogroženih starostnih skupin v prometu, prav tako pa so tudi pogosti povzročitelji prometnih nesreč.

V prvem delu posveta so potekale predstavitve delavnic, s strani AMZS, AVP, Zavoda Varna pot, Zavoda Vozim, Ministrstva za infrastrukturo, Rdečega križa Slovenije in podjetja NERVteh. Ključno vsem je vplivati na mlade oz. bodoče voznike, da bodo na cestah bolj varni in osveščeni. Predstavnica Agencije za varnost prometa, ga. Vesna Marinko je predstavila delavnice «Vozimo pametno«, ki jih AVP že sedaj organizira in izvaja v srednjih šolah in jih bo organizirala tudi v naslednjih letih v okviru projekta Varna mobilnost.

Svoje aktivnosti so predstavili tudi regijski centri oz. šole na temo varne mobilnosti in varnosti v prometu za vse udeležence v prometu (pešci, kolesarji, vozniki). Aktivnosti so predstavili Šolski center Nova gorica, Šolski center Velenje, Šolski center Krško, Srednja prometna šola Maribor in Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad.

V nadaljevanju posveta je potekala razprava med udeleženci o konkretnih aktivnostih in orodjih za izvajanje projekta.