(Ljubljana, 4. junij 2020) Agencija za varnost prometa je dolgoletni ponosen partner vseslovenske akcije Slovenske karitas »40 dni brez alkohola«. Letošnje geslo »Za zdravje in zdrave odnose« javnost nagovarja, kako pomembna sta zdravje in zdravi odnosi in izpostavlja, kako negativen vpliv ima nanju alkohol, ki zelo pogosto botruje tudi prometnim nesrečam. Včeraj je potekala spletna predstavitev in razglasitev nagrajencev literarnega natečaja, ki je tudi letos postregel z izvrstnimi prispevki mladih.

Slovenska karitas vsako leto povabi učence in dijake slovenskih šol, da se udeležijo natečaja in s svojimi prispevki, tako literarnimi kot slikovnimi pokažejo svoja razmišljanja in kritični odnos na temo alkohola.

Agencija za varnost prometa vsako leto podpre vseslovensko akcijo in prispeva praktične nagrade za nagrajence. Letos je podelitev sovpadala s svetovnim dnevom kolesarjenja, 3. junija 2020, zato je agencija prispevala nagrade, povezane s kolesarjenjem.

Tudi letos je bil član strokovne komisije za izbor v natečaju predstavnik agencije. Razglasitev in predstavitev nagrajencev je prvič doslej potekala spletno, kar je bila za vse nova izkušnja. Vsi udeleženci podelitve so bili enotnega mnenja, da je bil dogodek kljub takšnemu načinu predstavitve izpeljan odlično, nagrajeni prispevki pa izvrstni.

Letos je v natečaju strokovna komisija za zmagovalni prispevek razglasila pesem z naslovom »ALKOHOL? NE HVALA!« avtorjev Matevža Pečnika in Leona Kovšeta.