S pričetkom novega šolskega leta je spet zaživel projekt Pasavček v prometu , s katerim ozaveščamo najmlajše udeležence cestnega prometa, zakaj je pomembno uporabljati varnostni pas.

V letošnjem letu se je projektu priključilo več kot 815 prijavljenih skupin in oddelkov, 16.302 sodelujočih otrok ter približno 1.456 učiteljev in vzgojiteljev, sodelujočih 503 je vrtčevskih skupin, 311 pa oddelkov prve triade OŠ, iz skupno 109 slovenskih občin. Osnovni namen projekta je povečati dosledno uporabo varnostnih pasov in otroških sedežev pri vožnji otrok ter dati pozornost otrok in njihovih staršev na pravilno uporabo varnostnih pasov in otroških varnostnih sedežev med vožnjo, da bi bili vsi bolj varni.

Z veseljem povemo, da se projektu vsako leto pridruži vedno več novih skupin, ustanov in otrok. Prav zato se je v novembru Pasavček podal na poučno pot med skupine, ki v projektu letos sodelujejo prvič. Lutkovna predstava, v kateri nastopa, otroke uči o prometu in cestno-prometnih pravilih.

Pasavček je od začetka meseca novembra tako prepotoval že večji del Slovenije. Oglasil se je v Solkanu, Kopru, Dupleku, Lukovici, v potovalnem načrtu pa ima še Tolmin, Dolenjske Toplice, Muto, Laško, Ljubno in verjamemo, da bo po poti zavil še kam. Lutkovna predstava Pasavček bo v prvem tednu decembra razveselila tudi nagrajence projekta Vozi varno-(po)misli na otroke.

Za konec pa: Pasavček je na vseh svojih potovanjih vedno pripet z varnostnim pasom in širi pomembno sporočilo: Red je vedno pas pripet!