Letošnja jesen nas je razvajala s sončnim vremenom in tudi zadnji oktobrski konec tedna bo po napovedih vremenoslovcev topel in sončen, zato lahko na cestah pričakujemo mnogo voznikov.

Med njimi bo zagotovo veliko voznikov motornih koles, ki bodo svoje jeklene konjičke preizkušali še zadnjič pred zaključkom motoristične sezone, prisotni pa bodo tudi drugi vozniki, ki bodo sončne dneve izkoristili za izlete.

Na cestah bo še vedno veliko kolesarjev, predvsem v naseljih pa tudi pešcev, ki bodo prav tako želeli izkoristiti čudovito vreme in ujeti zadnje sončne žarke letošnjega indijanskega poletja.

Statistika namreč kaže, da največkrat do prometnih nesreč pride prav ob lepem vremenu, kar se je izkazalo tudi v preteklem tednu, ko se je zgodilo več tragičnih nesreč na naših cestah. Vzroki zanje so bili predvsem v nepravilnem ravnanju voznikov, povezanem s prehitro vožnjo in vožnjo pod vplivom alkohola.

Le vsi skupaj lahko poskrbimo za večjo varnost, zato vsem voznikom v prihodnjih dneh na cestah svetujemo še dodatno previdnost in pozivamo k odgovorni in varni vožnji vsakič, ko sedemo za volan ali na motorno kolo.

Vozimo z zmerno hitrostjo, ne uživajmo alkohola, telefoniranje pa raje odložimo do prihoda na cilj ali vmesnega postanka. V prometu pazimo drug na drugega, zato spremljajmo prometno situacijo in bodimo pozorni na vse udeležence v prometu.