VABILO ZA MEDIJE
poskrbimo-za-varnost-otrok-v-prometu

Javna agencija RS za varnost prometa je tudi v letošnjem letu pred pričetkom novega šolskega leta pripravila preventivne aktivnosti za večjo varnost otrok na šolskih poteh in v sodelovanju z različnimi partnerji, državnimi organi, sveti za preventivo, prostovoljci itd.

V okviru aktivnosti ob prvem šolskem dnevu bomo v petek, 1. septembra 2017, skupaj z OŠ Koseze v Ljubljani (Ledarska 23, Ljubljana) organizirali slavnostni dogodek ob sprejemu prvošolcev. Pred šolo bodo potekale številne preventivno-ozaveščevalne aktivnosti, prvošolce in njihove starše pa bodo nagovorili dr. Peter Gašperšič, minister za infrastrukturo, dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje znanost in šport, Aleš Čerin, podžupan Mestne občine Ljubljana ter mag. Igor Velov direktor AVP.

Ob tej priložnosti bo podpisan tudi sporazum za večjo prometno varnost otrok, mladostnikov in mladih, med Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Zavodom RS za šolstvo, Ministrstvom za infrastrukturo ter Javno agencijo za varnost prometa, katerega namen bo izvajanje učinkovitih programov prometne vzgoje in izobraževanja v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah z namenom večje prometne varnosti otrok, mladostnikov in mladih.

Po dogodku bodo gostje tudi na voljo za izjave. Za dovoljenja za objavo fotografij in video ter avdio posnetkov otrok, se dogovorite z njihovimi starši oz. predstavniki šole.

Iskreno vabljeni, da se nam pridružite na dogodku s pričetkom ob 10.55 pred šolo OŠ Koseze (Ledarska 23, Ljubljana).

Več v priloženem scenariju.

Znak šolska pot