(Ljubljana, 24. marec 2020) Agencija za varnost prometa vsem, ki se morajo odpraviti na neodložljivo pot, svetuje previdno vožnjo, saj bo po podatkih Agencije RS za okolje danes na vzhodu Slovenije rahlo snežilo, na zahodu bo deloma jasno. Hladno in vetrovno vreme bo po napovedih vztrajalo do petka, ko se bodo temperature znova dvignile, v teh dneh lahko tudi dežuje, ali pa se dež meša s sneženjem. Previdnost svetujemo vsem udeležencem v prometu.

Preden se odpravite na neodložljivo pot, preverite informacije o stanju na cestah, saj je vožnja po mokrem, spolzkem, poledenelem ali zasneženem vozišču lahko zahtevnejša in od voznika zahteva še večjo osredotočenost na vožnjo. V prizadevanjih za še varnejše ceste je Agencija za varnost prometa pripravila brošuro s koristnimi praktičnimi nasveti za ustrezno pripravo vozila in za vožnjo v zimskih razmerah.

Dosledno upoštevanje predpisov in cestnih razmer, previdnost in strpna vožnja so v manj ugodnih vremenskih pogojih nujni sopotniki za varnejše poti. Naše ceste bodo tako varnejše za vse udeležence v prometu. Na pot pa se odpravimo le, ko je to nujno, svetuje Agencija, ki se pridružuje vladnim ukrepom za zajezitev širitve #COVID19.