Javna agencija RS za varnost prometa v sodelovanju z Državnim Svetom Republike Slovenije in Slovensko-švedskim društvom organizira strokovno okroglo mizo z naslovom:

ZA VEČJO VARNOST KOLESARJEV V SLOVENIJI,

v četrtek, 17. maja 2018 ob 9.30,

dvorana Državnege sveta, stavba parlamenta, Šubičeva 4, Ljubljana

Vsebina okrogle mize je namenjena oblikovalcem politik, zasebnemu sektorju in širši zainteresirani javnosti.

Beseda bo tekla o možnostih razvoja sistemskega pristopa k izboljšanju varnosti kolesarjev v Sloveniji. Razprava bo osvetlila različne ukrepe za reševanje različnih izzivov varnosti kolesarjev in odgovorila na različna vprašanja, s katerimi se srečujejo upravljavci cest pri umeščanju kolesarski poti, kot so npr. predpisi za projektiranje, gradnjo kolesarske infrastrukture, vodenje kolesarjev, predstavili bomo tudi dobre prakse doma in v tujini, zdravstveni vidik kolesarjenja, vzgoja v cestnem prometu ipd.

Udeležba na strokovni okrogli mizi je brezplačna, vendar je število mest omejeno. Prijavite se lahko preko spodnjega obrazca in pri tem navedete ime in priimek, naslov stalnega bivališča (zaradi olajšanja postopka registracije v recepciji parlamenta).Informacije o strokovni okrogli mizi lahko dobite tudi na elektronskem naslovu: vesna.marinko@avp-rs.si do 15. maja 2018. Zagotovljeno bo simultano prevajanje iz slovenščine v angleški jezik ter obratno. Zaradi vstopnih formalnosti v Državni Svet RS vas prosimo, da se držite ure registracije na okroglo mizo.

Vabljeni.

Prijavnica

Prijave na konferenco niso več možne.