V sodelovanju z družbo Gorenje d.d. smo 22. oktobra 2015 izvedli poseben preventivni dan za njihove zaposlene, ki so se ga udeležili v visokem številu. Zaposlene Gorenja smo informirali in osveščali ter usposabljali za varnejše ravnanje v prometu. S konkretno izkušnjo na naših demonstracijskih napravah je lahko posameznik pridobil novo izkušnjo in zavedanje, da lahko spremeni svoje ravnanje v prometu.

slika 1Tako so zaposleni preizkusili Zaletavčka za simulacijo trka pri 11 km/h ter se poučili o pravilni uporabi in pomembnosti varnostnega pasu. Prikazali smo jim tudi ustrezno uporabo otroških varnostnih sedežev ter svetovali staršem glede varne vožnje otrok. S pomočjo simulacije alkoholiziranosti so se lahko prepričali o nevarnosti in problematiki alkohola v prometu. Poučili pa so se tudi o naletni teži pri različnih hitrostih, kar pogosto podcenjujemo.

Nekateri odzivi zaposlenih:
” V sklopu Leta varnega in zdravega dela sem se udeležil aktivnosti. Bilo je odlično in želim si še več takšnih dogodkov. Videl sem kaj pomeni resnični čelni trk. Nikoli si nisem predstavljal, da je trk tako silovit že pri nizki hitrosti.” (Janez)

slika 4“Kaj pomeni hitrost 30, 50 km/h ali celo več si brez četrtkove akcije težko predstavljamo; strmina, tehtnice, razlage, zgibanke. Pohvala tudi strokovnim sodelavcem za razlago ob vseh točkah.” (Gregor)

“Najbolj zanimiva so se mi zdela očala, ki simulirajo delovanje pod vplivom alkohola, saj mi je že sama hoja predstavljala velik izziv.” (Damjan)

Prispevek o dogodku so objavili tudi v internem glasilu podjetja Gorenje Info.G .