Zaradi voznikov pod vplivom alkohola in prepovedanih drog smo ogroženi vsi udeleženci v cestnem prometu

/, Novice, Za medije/Zaradi voznikov pod vplivom alkohola in prepovedanih drog smo ogroženi vsi udeleženci v cestnem prometu

V decembrskem času bodo v okviru nacionalne akcije Alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi v prometu potekale številne aktivnosti Agencije za varnost prometa, Policije in nevladnih organizacij za osveščanje o škodljivih učinkih alkohola in prepovedanih drog na udeležence v cestnem prometu. Letos bodo udeležence v prometu, še posebej pa voznike, opozarjali, naj bodo odgovorni in predvsem trezni vozniki, brez alkohola in drog!
Vse voznike k varni vožnji poziva tudi mag. Igor Velov, direktor Agencije za varnost prometa:

Vozniki, ki vozijo pod vplivom alkohola ali drog, ne ogrožajo samo lastne varnosti temveč tudi varnost vseh drugih udeležencev v prometu. Kot družba moramo skupaj narediti korak naprej in postati zrelejši – ko se ne bomo več pogovarjali in prepričevali, da je noro sesti za volan, če smo pod vplivom alkohola ali drog, temveč mora to postati družbeno nesprejemljivo, ne glede na to ali govorimo o prednovoletnem času ali pa katerem koli drugem mesecu v letu. Enostavno, alkohol in droge ne sodijo za volan.

2018-02-05T06:36:15+00:00sreda, 20. december, 2017| Oznake: , , , , , |