Javna agencija RS za varnost prometa je ob Dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, ki ga letos obeležujemo 16. novembra, 11. oktobra na spletni strani objavila Natečaj ˝Življenje in zdravje ni rezervni del˝ h kateremu je povabila vse učence osnovnih in srednjih šol, da sodelujejo s svojimi literarnimi in likovnimi izdelki ter videi.

Do zaključka natečaja smo prejeli 233 izdelkov iz 47 matičnih oz. podružničnih osnovnih šol ter iz 1 srednje šole. Izdelki učencev so bili zelo raznoliki. Prejeli smo številne risbe in slike, lepljenke, pesmi, zgodbe, eseje, stripe, videe. Avtorji izdelkov so bili stari od 6 pa do 18 let. Vsem avtorjem in njihovim mentorjem se iskreno zahvaljujemo za tako velik odziv in izkazan trud. Vsak se je potrudil po svojih najboljših močeh in vsak med vami je s svojim delom prispeval, da bodo otroci na cestah in v prometu še bolj varni. Za nas ste zmagovalci vsi, saj ste si vzeli čas in razmišljali o prometu in prometni varnosti. Kakor pa je bilo določeno v Natečaju bo prvih deset avtorskih vsebin prejelo tudi različne praktične nagrade, najboljši trije izdelki pa bodo predstavljeni še na osrednji prireditvi v Ljubljani, v soboto, 16. novembra.

Strokovna komisija je vse prispele izdelke pregledala in v ožji izbor izbrala 32 izdelkov. Te je tričlanska strokovna komisija ponovno pregledala in jih na podlagi kriterijev sporočilnosti, ustvarjalnosti, ustreznosti temi, izvirnosti in starosti učencev točkovala od ena do deset in izbrala deset najboljših, med temi desetimi pa še tri najboljša, ki so bila v svojih kategorijah uvrščena najvišje. Med prve tri, vsak v svoji kategoriji, so se tako uvrstili:

  • Neža Rebernak, učenka 6. razreda OŠ Preserje z likovnim delom. Mentor učenki je g. Gregor Smole.

  • Ivana Copuder, Filipa Mužina, Valentin Rodman, Eva Vodopivec, Jaka Pirjevec, Žiga Lozar, Gregor Čermelj, učenci kombiniranega razreda (3. in 4. razred) OŠ Dobravlje, POŠ Vrtovin z animiranim videom. Mentorica učencem je ga. Polona Žorž.

 

 

Vsem trem ISKRENE ČESTITKE!

 

Med deset najboljših, ki bodo po pošti na naslov OŠ prejeli različne praktične nagrade, so se uvrstili še:

  • Zara Neža Potočnik, Tinka Prapotnik, Maša Rajh in Michelle-Jeannine Gobel Fridrih, učenke 5. razreda OŠ Ormož z videom. Mentorica učenkam je mag. Maja Korban Črnjavič.

 

  • Nadja Žuna, učenka 9. razreda OŠ Vransko-Tabor z literarnim delom (zgodba: Tik tak). Mentorica učenki je Mojca Zavasnik.
  • Taja Šafarič, učenka 8. razreda OŠ Franca Lešnika – Vuka Slivnica pri Mariboru z literarnim delom (pesem: Stop). Mentorica učenki je ga. Petra Trstenjak.

 

  • Živa Dogar, učenka 7. razreda OŠ Puconci z literarnim delom (strip: Življenje in zdravje ni rezervni del). Mentorica učenki je ga. Jasna Vovk Ferk.

 

  • Kian Hodžić, učenec 7. razreda OŠ Ig z literarnim delom (pesem: Varnost na cesti). Mentorica učencu je ga. Slavica Čergič.

 

  • Nika Mravlja, učenka 9. razreda OŠ Črni Vrh z literarnim delom (zgodba: Mladost je norost). Mentorica učenki je ga. Jana Peternel.

 

  • Gaja Semprimožnik, učenka 8. razreda OŠ Franca Lešnika – Vuka Slivnica pri Mariboru z literarnim delom (pesem: Pozor!). Mentorica učenki je ga. Petra Trstenjak.

 

Čestitke tudi vam kakor tudi vsem ostalim avtorjem 223 izdelkov, ki tukaj niste omenjeni.

 

Vsem se zahvaljujemo za izkazani trud in tako velik odziv.