V okviru nacionalne akcije Varnostni pas, ki poteka še do 17. marca 2019, se v okviru projekta Pasavček izvajajo različne dodatne aktivnosti. Tako otroci dnevno spremljajo pripetost vseh potnikov in voznikov med vožnjo v osebnih avtomobilih ter spodbujajo s poznanim rekom: Red je vedno pa pripet! Za pripetost na vsaki vožnji so tudi nagrajeni z žigom in tattooji pasavček.

Poleg tega izvajamo po vrtcih in šolah, ki sodelujejo v projektu, poučno interaktivno lutkovno predstavo Pasavček v prometu, v okviru katere se otroci na zabaven način skozi igro in zgodbico majhne Tinke poučijo o pomembnosti uporabe varnostnega pasu med vožnjo, pa tudi o varnem ravnanju v prometu v vlogi pešcev in kolesarjev. V mesecu marcu in aprilu bomo tako izvedli skupno 70 lutkovnih predstav, od začetka marca pa smo že obiskali Kamnik, Hrastnik, Laško, Šentjernej in Novo mesto, v naslednjem tednu pa se odpravljamo v Moravče, Dobrovo – Polhov Gradec in Litijo.

Dne 13.3.2019 je potekal tudi večji preventivni dogodek Pasavček v Mariboru na Trgu Leona Štuklja v organizaciji SPV MO Maribor. Udeležilo se ga je preko 500 otrok, vrtčevskih in šolarjev. Med vabljenimi gosti je vse udeležence nagovoril podžupan dr. Samo Peter Medved, predsednik SPV Maribor g. Vinko Virtnik ter predstavnica AVP dr. Mateja Markl. Otroci so se lahko poučili tako o pravilni uporabi varnostnega pasu in otroški sedežev, naletni teži, pri predstavnikih Policije so si ogledali vozilo in policijsko opremo, zelo zanimiva je bila tudi predstavnitev gasilcev in mestnih redarjev. Preizkusili so se lahko tudi na poligonu Jumicar ali pa sodelovali v delavnicah Zveze prijateljev mladine Maribor. Za zabavo otrok in popestritev programa pa je zapel tudi Čarovnik Grega.