V sredo, 6. februarja 2019, smo ponovno izvedli delavnice Vozimo pametno za 2. letnike dijakov na Gimnaziji Šiška.

Dijaki, ki so bili razdeljeni v tri skupine so se udeležili različnih predavanj oziroma delavnic o prometni varnosti. Cilj delavnic Vozimo pametno je, da se srednješolci še pred oziroma v času opravljanja vozniškega izpita poučijo in se zamislijo o odgovornosti, ki jo bodo imeli za volanom.

Poleg predstavnikov Agencije za varnost prometa, so dijaki poslušali tudi predavanje policista, ki jim je predstavil prav ta vidik odgovornosti in posledic nepremišljenega ravnanja na cestah ter z osebnimi izkušnjami poskušal približati problematiko ogroženosti mladih v cestnem prometu. Na delavnicah je sodeloval tudi Zavod Vozim, kjer je njihov predstavnik povedal svojo osebno zgodbo ponesrečenca v prometni nesreči.

Dijaki so lahko preizkusili napravo za osveščanje nevarnosti uporabe mobilnega telefona med vožnjo, preventivne naprave za prikaz naletne teže pri različnih hitrostih in izračun reakcijskega časa ter preizkus očal za prikaz vinjenosti oziroma vpliva drog na vidno zaznavanje. Odzivi dijakov so bili zelo pozitivni in po njihovem mnenju so delavnice koristne ter jih spodbudijo k razmišljanju o pravilnem ravnanju v prometu.