Z delavnicami Vozimo pametno AVP obiskala Šolski center Postojna

/, Razvoj, Vozimo pametno/Z delavnicami Vozimo pametno AVP obiskala Šolski center Postojna
Tudi v letošnjem šolskem letu smo delavnice Vozimo pametno organizirali na Šolskem centru Postojna, in sicer 23. in 24. aprila 2018.

Delavnic se je udeležilo 164 dijakov, ti pa so bili razdeljeni v več skupin. Poslušali so predavanje o ogroženosti mladih v prometu, kjer smo govorili o tem, kaj so dejansko tisti dejavniki, ki jih ogrožajo – mobilni telefoni, alkohol in prepovedane droge, prevelika hitrost, neuporaba varnostnega pasu med mladimi, vpliv sovrstnikov in pretirano dokazovanje svojih sposobnosti pred drugimi. Svoje izkušnje iz najhujših prometnih nesreč je z mladimi delil tudi policist in pokazal napake, ki so jih naredili mladi na cestah v njihovi okolici v zadnjih nekaj letih. Da pa bodo mladi znali tudi ustrezno ravnati in ukrepati v primerih prometnih nesreč in drugih izrednih dogodkov, so z reševalcem obnovili temeljne postopke oživljanja in nudenja prve pomoči poškodovancem.

Za vse dijake 2. letnikov in ostale udeležence, pa je bil organiziran praktični del delavnic z demonstracijskimi napravami na platoju pred šolskim centrom. Tam so dijaki preizkusili očala za prikaz alkoholiziranosti in vpliva drog, Zaletavčka – za prikaz pomembnosti uporabe varnostnega pasu, naletne tehtnice in Kolibri – za izračun reakcijskega časa in poti ustavljanja.

2018-04-25T11:21:02+00:00sreda, 25. april, 2018| Oznake: , |