Na Javni agenciji RS za varnost prometa smo organizirali delavnico Vozimo pametno, ki je potekala 10. februarja na Srednji trgovski šoli Ljubljana

Delavnica je potekala v sodelovanju s Policijo, Gasilsko zvezo Slovenije in Zavodom Vozim, udeležilo pa se jo je 90 dijakov, ki so bili razdeljeni v 3 skupine.

Na delavnicah so bili dijakom predstavljeni najpogostejši vzroki za prometne nesreče (neprilagojena hitrost, alkohol in prepovedane substance, uporaba mobilnega telefona med vožnjo, itd.). Spoznali so se tudi z delom policije in gasilcev ob prometnih nesrečah, vsebina pa je bila okrepljena z slikovnim in video gradivom. Predstavljeni pa so jim bili tudi statistični podatki o umrlih in hudo telesno poškodovanih udeležencih prometnih nesreč v letu 2019. Poškodovanec v eni izmed preteklih prometnih nesreč pa jim je predstavil lastno izkušnjo in jim ponazoril kakšno je življenje paraplegika in kje so omejitve osebe s tako poškodbo.

Dijaki so izkušnje in znanje predavateljev zelo dobro sprejeli, na delavnici so sodelovali in postavili predavateljem veliko vprašanj, s tem pa so odnesli s seboj veliko novih informacij, ki jim bodo prišle prav, ko bodo opravili vozniški izpit.