Na Javni agenciji RS za varnost prometa smo organizirali delavnico Vozimo pametno, ki je potekala 28. januarja na IC Piramida Maribor.

Delavnica je potekala v sodelovanju s Policijo, Gasilsko zvezo Slovenije in Zavodom Vozim, udeležilo pa se jo je 50 dijakov, ki so bili razdeljeni v 2 skupini.

Na delavnicah so bili dijakom predstavljeni najpogostejši vzroki za prometne nesreče (neprilagojena hitrost, alkohol in prepovedane substance, uporaba mobilnega telefona med vožnjo, itd.). Spoznali so se tudi z delom policije in gasilcev ob prometnih nesrečah, s praktičnim primerom pa jim je bilo predstavljeno, kako ravnati in koga poklicati ob prometni nesreči. S slikovnim gradivom pa jim je bilo prikazano, kako bi morali in kako nebi smeli ukrepati ob požaru v prometnih nesrečah. Poškodovanka v eni izmed preteklih prometnih nesreč pa jim je predstavila lastno izkušnjo in jim ponazorila kakšno je življenje paraplegika in kje so omejitve osebe s tako poškodbo.

Dijaki so izkušnje in znanje predavateljev zelo dobro sprejeli, zagotovo pa jim bo osvojeno znanje prišlo v pomoč, ko bodo opravili vozniška dovoljenja.