Agencija za promet je v sodelovanju s Centrom varne vožnje Murska Sobota in Policijsko upravo Murska Sobota v nedeljo, 7. 4. 2019 izvedla preventivno svetovalno in praktično delavnico za motoriste.

Lepo vreme je privabilo številne udeležence, ki so jim strokovnjaki pomagali v pripravah na varen začetek motoristične sezone. Tako so lahko poslušali predavanje o prometni varnosti in dejavnikih tveganja prometnih nesreč, predvsem pa je bilo veliko zanimanja za predstavitev vožnje z napravo Skidbike.

Izkušnje namreč kažejo, da so prvi kilometri v sezoni za motorista najbolj tvegani, zato je Agencija za varnost prometa kupila napravo Skidbike, ki motoristom omogoča varen spretnostni trening. Udeleženci so tako lahko pod budnim očesom inštruktorjev praktično preizkusili in se na varen način spoznali z najbolj pogostimi tveganimi situacijami na motorju in tudi vozniškimi napakami, kot so zaviranje v sili, zaviranje zgolj na prednjo zavoro, zaviranje z ABS in brez, zdrs v ovinku…

Agencija si prizadeva, da motoristi v varnem okolju preizkusijo svoje sposobnosti, s tem pa bodo tudi boljše razumeli obnašanje motorja. Obenem pa je ključno tudi to, da ob začetku motoristične sezone motoristi opravijo temeljit pregled motorja in celotne opreme ter se prepričajo o njegovi tehnični brezhibnosti, preden se odpravijo na prvo vožnjo.

Termina in lokaciji naslednjih dni odprtih vrat, ki ju organizirajo lastniki poligonov vadbe varne vožnje:

  • Poligon Logatec: nedelja, 14. april 2019