V okviru nacionalne akcije Alkohol je Javna agencija za varnost prometa sodelovala na martinovanju v Mariboru na Trgu Leona Štuklja z namenom, da udeležence jasno osveščamo in informiramo glede problematike alkohola v prometu. Sporočilo udeležencem je bilo, da za volanom alkohol nima kaj iskati, ter da načrtujejo in si uredijo varen prevoz domov.

Dogodka se je udeležila velika množica ljudi, ki so preizkusili alko-očala za simulacijo alkoholiziranosti ter nekaj preprostih nalog, kjer se pokaže, da so že preprosta vedenja kot je koordinacija, hoja zaradi vpliva alkohola zelo poslabšana. Prav tako so lahko udeleženci preverili svojo morebitno alkoholiziranost, ob tem pa smo jih poučili in opozorili, da nikakor ne sedejo za volan.

Udeleženci, ki so nas obiskali, so pozdravili naše aktivnosti in sporočila. Predstavljamo nekaj njiuhovih misli:
Franc, 54 let: “Danes sem prišel predvsem zaradi druženja in pozdravljam tudi vaša opozorila, da ne pijemo pred vožnjo. Sam sem prišel s sinom, ki je voznik začetnik in nič ne pije, ter me bo varno odpeljal domov.”

Jožica, 48 let: “Zdi se mi pomembno, da se veliko govori o alkoholu v prometu. Sama bi popolnoma prepovedala alkohol med vožnjo. Drugače pa, če grem na zabavo raje pokličem taksi, da me pelje domov.”20151111_132659 20151111_134355 20151111_142422