Tudi letošnja maturantska četvorka brez tolerance do alkohola

//Tudi letošnja maturantska četvorka brez tolerance do alkohola

Javna agencija za varnost prometa se tudi letos v okviru Maturantske četvorke pridružuje kampanji Ministrstva za zdravje PLEŠEM 0,0. V lanskem letu je zaradi posledic alkohola v prometnih nesrečah v Sloveniji izgubilo življenje 41 ljudi, med njimi je bilo veliko mladostnikov. Okrog četrtina prometnih nesreč s smrtnimi žrtvami in huje poškodovanimi je povezana z alkoholom v prometu.

V času, ko maturantje opravljajo zrelostni izpit in na največjem plesnem dogodku na svetu svečano zaključujejo srednješolsko življenje, bi želeli, da tega ne povezujejo z alkoholom. Zato ozaveščamo glede problematike uživanja alkohola in njegove sprejemljivosti v širši družbi v povezavi s prometno varnostjo mladih (predvsem voznikov, pa tudi pešcev in kolesarjev). Mlade, njihove skrbnike in tudi ponudnike alkoholnih pijač opozarjamo na odgovorno ravnanje ter skrb za varen prihod domov po zabavi.

Maturantska četvorka bo potekala v petek 19. maja 2017 ob 12:00 uri v naslednjih Ljubljani, Mariboru, Postojni, Ilirski Bistrici, Idriji, Kranju, Škofji Loki, Radovljici, Jesenicah, Novi Gorici, Ajdovščini, Tolminu, Sežani, Murski Soboti, Ljutomeru, Ptuju, Lendavi, Slovenskih Konjicah, Novem mestu, Črnomlju, Kočevju, Litiji in Kopru. Predstavniki nevladnih organizacij in državnih institucij pa bodo na več lokacijah četvorke izvajali ozaveščevalne aktivnosti in delili različne promocijske materiale.  

Pripravili smo tudi kratko spletno anketo o alkoholu in prometu: https://www.1ka.si/a/130458
Vsem, ki jo boste izpolnili, se že v naprej zahvaljujemo.

Več: FB 0,0 Šofer – Slovenija piha 0,0 in YouTubu video Slovenija piha 0,0

2017-05-17T14:47:19+00:00 sreda, 17. maj, 2017|Oznake: , |