Srečanje SPV-jev JV Slovenije in Spodnjeposavske regije

/, Preventiva/Srečanje SPV-jev JV Slovenije in Spodnjeposavske regije

V želji po čimboljšem sodelovanju, je Javna agencija RS za varnost prometa v sodelovanju z občinami, v letošnjem letu pričela z organizacijo regijskih posvetov. Regijski posveti so namenjeni obravnavi ožje problematike usmerjene v posamezne regije, izmenjavi stališč in morebitnemu sodelovanju občin in prenosu dobrih praks.

Že peti letošnji regijski posvet predstavnikov občinskih SPV je potekal v sodelovanju s SPV Novo mesto in sicer  dne 30. novembra 2017  od 9.00 do 13.00 ure v prostorih Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu. Uvodoma je udeležence nagovoril mag. Igor Velov, direktor AVP, in se jim zahvalil za dobro sodelovanje. Izpostavil je pomembnost delovanja občinskih SPV in izvajanja preventivnih aktivnosti na lokalni ravni, ter nujnost zagotavljanja ustrezne podpore in organiziranosti na lokalni ravni.

Vsebinsko smo v okviru posveta predstavili konkretne aktivnosti vezane na delo lokalnih SPV-jev, sodelovanje lokalnih SPV z AVP, javni poziv za sodelovanje v preventivnih akcijah, uporabo Portala SPV ter informacije o prihajajočem, že 50 tekmovanju, Kaj veš o prometu. Prav tako so bile kot primeri dobrih praks predstavljene teme  »Meritev hitrosti v Mestni občini Novo mesto«, »Projekt ureditve mirujočega prometa na regionalni cesti ob Osnovni šoli Jurija Dalmatina v Krškem«, »Varnost v občini Sevnica v 2017« in »Prometni kviz za osnovnošolce v občini Metlika«.

 

Z regijskimi posveti, ki potekajo v sproščenem vzdušju, bomo nadaljevali tudi v prihodnje.  

 

Srečno in varno v prometu!

2017-12-04T08:40:33+00:00ponedeljek, 4. december, 2017| Oznake: , |