z25mislinja26. januarja je v sodelovanju s SPV Mislinja in društvo upokojencev AVP v Mislinji priredila srečanje starejšimi vozniki iz Mislinje in okolice. Udeležilo se ga je 65 krajanov in krajank, prisoten pa je bil tudi župan.

Niko Mihelič je v imenu AVP v uvodu predstavil srečanja iz programa Sožitje. Namen teh srečanj je opozoriti na našo vlogo v prometu in na težave, s katerimi se srečujejo starejši, ki so na eni strani res da vozniki že več desetletij, na drugi pa ne sledijo razvoju in dogodkom v prometu in spremembam na tem področju.

Lado Jeromel iz izpitnega centra Velenje je predstavil novosti v prometu (nova signalizacija, krožišča in podobno). Poseben poudarek je bil na lokalnih problemih in težavah.

Policist in član SPV Bojan Triglav je prikazal rezultate nesreč na tem področju, ki so zelo dobri, saj smrtnih žrtev ni bilo, seveda pa je še vedno veliko prostora za izboljšanje.

Veliko koristnega je povedal tudi o lokalnih problemih, tako vezanih na promet, kot na označbe posameznih cest.

Na koncu so udeleženci postavili nekaj vprašanj, predvsem glede ureditve označb v lokalnem prometu zaradi različnih gradbenih posegov, ki so izboljšali prometne pogoje, a hkrati ustvarili nova vprašanja in težave.

Lokalna TV je celotno predavanje posnela, tako da si ga lahko ogledate na Youtube pod naslovom “Občina Mislinja Sožitje”

z24mislinja