V torek, 21. maja 2019 je Agencija za varnost prometa sodelovala na drugem delovnem srečanju šol v mreži v regijskem središču Šolskega centra Velenje. Kljub deževnemu vremenu se je zbrala pisana množica dijakov in učiteljev, ki so dopoldne v Centru varne vožnje ZŠAM Ljubečna preživeli v znamenju prometne varnosti.

Srečanje je bilo namenjeno dijakom in učiteljem. Organizirane so bile praktične aktivnosti in delavnice ter predavanja, na katerih so sodelovali dijaki, učitelji in strokovnjaki. Tako so dijaki med drugim spoznavali področje povečanja varnosti motoristov v prometu, svoje veščine in spretnosti so lahko preizkusili tudi na simulatorju vožnje. V okviru predstavitve raziskovalnih nalog so med drugim naslovili teme o (ne)varnosti mladih v prometu, ogledali so si tudi promocijski video iz natečaja dijak dijaku na temo »Pločnik je varen, tam bodi zabaven!«.

Takšna srečanja neformalno povezujejo dijake na šoli ter jih aktivno vključujejo v razmišljanje o varni mobilnosti v času srednješolskega izobraževanja.