z38-brezice7. marca je AVP organizirala v Brežicah v sodelovanju z brežiškim SPV, izpitnim centrom in Integralom, srečanje programa Sožitje za starejše. Udeležilo se ga je 25 krajanov, ki so z zanimanjem spremljali pogovor o novostih, problemih in težavah, s katerimi se starejši srečujejo vsak dan. Ali kot vozniki, ali kot pešci ali kakorkoli drugače.
V uvodu smo jim predstavili kaj lahko storijo sami, na kaj naj bodo pozorni in kje lahko dobijo pomoč. Gospa Anita Zagorc je v obsežnem in natančnem predavanju opozorila na novosti v prometu, predvsem glede vožnje v krožiščih, ki večini starejših predstavlja kar velik problem. Predstavila je tudi težave na avtocestah in splošno opomnila na najbolj težavne situacije v prometu.
Srečanje je zaključil gospod Galič iz policijske postaje Brežice, ki je odgovoren za področje prometa. V zanimivem predavanju je predstavil kaj se je dogajalo lani, kje so največje težave in kako do rešitev s pomočjo policistov.
Predavanje je bilo odlično sprejeto, udeleženci pa so v en glas povedali, da je takih srečanj in nasploh govora o prometu premalo.